De UWLR-import laad docent- en leerlinggegevens in uit jullie LAS. Maak gebruik van de wizard om alle stappen te doorlopen.


Let op: registratie van de koppeling in je eigen LAS is noodzakelijk om gebruik te kunnen maken van de UWLR-import. Bekijk hiervoor het Stappenplan Applicatiebeheerder / Administratief schoolmedewerker.


Stap-voor-stap: UWLR-import

  1. Ga naar ‘Beheerinstellingen’ en klik op ‘UWLR-import’.
  2. Selecteer het schooljaar dat je wilt importeren en klik op 'Verder'.
  3. Controleer het aantal groepen, leerlingen en docenten dat geïmporteerd zal worden.
  4. Vink de stamgroepen aan als je een selectie van importgegevens wilt of vink 'Alles selecteren' aan om alle stamgroepen te importeren.
  5. Klik op 'Verder' om de import te starten.
  6. Het laatste scherm bevestigd de import van de gegevens en geeft je de mogelijkheid de stamgroepen te bekijken.


Tip! Is de import gelukt? Geef de leerlingen die je geïmporteerd hebt daarna direct het juiste streefniveau. Hoe je dit doet kun je hier lezen.


Problemen met de UWLR-import?

Er zijn verschillende oorzaken (en oplossingen) voor een niet (goed) werkende UWLR.


ProbleemOplossing
De UWLR-import start niet
Controleer bij Schoolinstellingen of alle gegevens van de UWLR-koppeling goed staan ingevuld en of het huidige schooljaar 'actief' is in jullie LAS.
Let hierbij extra op de versie, deze kan per LAS verschillend zijn. Kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact op met onze Support.
Er ontbreken docenten bij de importZorg dat de gebruikers goed in het LAS staan geregistreerd als docent, dat zij aan een stamgroep/lesgroep zijn gekoppeld en over een EckID (keten-id) beschikken.
Er staan leerlingen in de verkeerde stamgroep ingedeeldControleer in het LAS of de leerlingen aan de juiste stamgroep hangen en draai hierna nogmaals de import
Mijn wijzigingen in het LAS worden niet doorgevoerd via de UWLRSoms heeft een LAS verwerkingstijd nodig om alle wijzigingen te verwerken. Het is raadzaam om de UWLR-import na enkele uren nogmaals te proberen.
De OOP'ers worden niet geïmporteerd De UWLR-import haalt alleen de docenten, leerlingen en stamgroepen op. Overige gebruikers zoals school/teamleiders en overig onderwijs ondersteunend personeel kunnen niet worden geïmporteerd via UWLR, deze zal je als beheerder moeten toevoegen via Gebruikersbeheer > Overig personeel.Wil je meer informatie? Klik hier om onze Supportpagina te bekijken!