Het is mogelijk om in het Klik LMS met de roosterapplicaties Zermelo en Untis te koppelen.

INHOUDSOPGAVE

Zermelo koppeling

Stap-voor-stap: Zermelo koppeling instellen als beheerder

1. Haal de koppelcode (URI) uit de Zermelo URL.

Bekijk de URL van de Zermelo omgeving van jouw school. Uit deze URL haal je de voor jouw school unieke koppelcode (URI). Bijvoorbeeld: https://voorbeeldschoolnaam.zportal.nl/

In dit geval is ‘voorbeeldschoolnaam’ de unieke school koppelcode (URI) van jouw school.

1. Open het Klik LMS.
  2. Klik links in het menu op 'Beheer'.
  3. Ga naar 'Schoolinstellingen'.
  4. Onder 'Externe koppelingen' vind je Zermelo.
  5. Klik op knop ’Bewerken’ bij de koppeling met Zermelo.
  6. Vul de unieke URI van jouw school (‘voorbeeldschoolnaam’) in bij 'Zermelo school koppelcode (URI)'.

7. Klik op 'Opslaan'.

Vervolgens moet elke gebruiker individueel toestemming geven om het rooster op te kunnen halen uit Zermelo voordat hij dit getoond kan krijgen in zijn agenda.

Untis koppeling

Om de koppeling met Untis mogelijk te kunnen maken zijn er een aantal stappen nodig:

Stap-voor-stap: Untis koppeling instellen als beheerder

1. Login in bij WebUntis als administrator.
  2. Links in het menu ga naar Administration -> Platform.
  3. Druk op de + of op Add application en in de Avialable applications scherm zoek voor KlikOnderwjs.
  4. Zet Activate applicaton aan en klik op Save.
  5. Er verschijnt een scherm met Data interface password. Deze is nodig voor de koppeling! Sla deze daarom ergens op.
  6. Vink I understood en Password saved aan en klik op Save. KlikOnderwijs is nu toegevoegd als WebUntis applicatie. Deze is zichtbaar onder Administration -> Platform.
  7. Ga naar Application -> Platform en klik op KlikOnderwijs.
  8. Hier zijn de gegevens te vinden voor de koppeling: Server URL, School Name, OIDC Client ID en het wachtwoord uit stap 5.
  9. Open nu het Klik LMS.
  10. Klik links in het menu op 'Beheer'.
  11. Ga naar 'Schoolinstellingen'.
  12. Onder 'Externe koppelingen' vind je Untis.
  13. Klik op de knop 'Bewerken' achter Untis.
  14. Vul de verplichte velden in en tenslotte op de knop 'Opslaan'. Untis is nu ingesteld.