In de agenda zie je in één opslag je lesrooster, schoolvakanties, afspraken en schoolgebonden activiteiten. Naast al deze afspraken kun je ook je taken inplannen.

INHOUDSOPGAVE

Stap-voor-stap video instructie: Agenda

* in het filmpje is 'Dashboard' te zien, in de nieuwe update heet dit item 'Agenda'

Aanpassen Agenda weergave

Stap-voor-stap instructie: Weergave agenda

1. De agenda wordt standaard in een dag-overzicht weergegeven. Kies voor een maandelijks of wekelijks overzicht rechtsboven de agenda.
  2. Onder het  kun je de begin- en eindtijd instellen van je agenda. Ook kun je hier aangeven of het weekend getoond wordt.
  3. Kijk via de knoppen 'Vorige' of 'Volgende' achter- of vooruit in je agenda.
  4. Klik op 'Mijn kalenders' om verschillende kalenderweergaves aan of uit te zetten.
  5. Mijn kalenders kan een combinatie zijn van jouw:
  • Agenda-items, zoals afspraken met andere gebruikers
  • Schoolkalender
  • Coachgesprekken
  • Rooster koppeling (Zermelo of Untis)
  • Persoonlijke Outlook agenda

Afspraken toevoegen en bewerken

Stap-voor-stap instructie: Afspraken toevoegen en bewerken

1. Klik op het  rechtsboven de agenda om een afspraak toe te voegen.
  2. Vul de dag en tijdstip in, voeg details over het item toe.
  3. Klik bovenin op 'deelnemers' om een uitnodiging te kunnen plaatsen in de agenda van anderen.
  4. Voeg je deelnemers toe door ze op te zoeken aan de rechterkant van de pop-up.
  5. Vink de aan om deelnemer te maken.
  6. Aan de linkerkant staan de huidige deelnemers.
    • Je kan iemand voorzitter maken,
    • Verplichte deelname voorstellen of
    • Iemand op de hoogte stellen van de afspraak als ze niet deel hoeven te nemen.
  7. Klik op de prullenbak aan de linkerkant om te verwijderen.
  8. Klik op 'Opslaan'. Het item wordt nu getoond in de agenda van alle deelnemers.
  9. Wijzig de datum van een activiteit of afspraak door het item te slepen naar een ander moment of door te klikken op bewerken.
  10. Klik op 'Bewerken' om deelnemers toe te voegen of te verwijderen.

Het is ook mogelijk om bij de agenda het veld Bijzonderheden in te vullen. Wil je een belangrijke opmerking meegeven? Denk hierbij aan het vervallen van de afspraak of een reminder om iets mee te nemen. Vul dan dit veld in.
Afspraken waarbij het veld Bijzonderheid is ingevuld krijgen een waarschuwingsteken

Zermelo rooster koppelen en tonen

Om het rooster vanuit Zermelo te kunnen zien in je agenda, hebben wij toestemming nodig van jou. Met die toestemming halen wij de gegevens op uit Zermelo en kan je in het Klik Platform je rooster bekijken.

Stap voor stap: Rooster uit Zermelo koppelen

1. Ga naar 'Mijn profiel'.
  2. Ga naar het kopje voor 'Externe koppelingen'.
  3. Klik op knop ’Bewerken’ naast Zermelo.
  4. Klik op de link die in de eerste stap van het scherm staat.
  5. Log in met jouw Zermelo account.
  6. Ga naar 'Koppelingen'
  7. Kies ‘Koppel externe applicatie’. Hier wordt een voor jou unieke code gegenereerd.
  8. Kopieer deze code.
  9. Ga terug naar het Klik Platform.
  10. Plak de uit Zermelo gekopieerde code in het invulveld.
  11. Klik op 'Opslaan'.

Stap voor stap: Rooster uit Zermelo tonen

Om je rooster ook te kunnen zien in je agenda zet je de volgende stappen:

1. Ga naar 'Mijn Agenda' in het menu.
  2. Klik op ‘Mijn kalenders’ linksboven op het dashboard.
  3. Vink 'Externe koppelingen - Zermelo' aan.

Outlook agenda koppelen

Het is mogelijk om je Outlook-agenda te koppen aan de agenda in het Klik-LMS.

Stap voor stap: Outlook-agenda koppelen

• Ga naar 'Mijn Agenda' in het menu.
  • Klik op ‘Mijn kalenders’ linksboven op het dashboard.
  • Kies voor 'Log in bij Outlook'
  • Je wordt doorgestuurd naar de login pagina van Microsoft.
  • Kies je account dat je wilt koppelen en login met je gebruikersnaam en wachtwoord
  • Geef de app van Klik toegang tot je gegevens door op 'ja' te klikken.
  • Je wordt teruggestuurd naar je Klik-omgeving waar onder 'Mijn kalenders'  de Outlook-agenda is toegevoegd.