Het is mogelijk om in het Klik LMS gebruik te maken van Digistudies. Dit is een e-learning platform met uitleg video's, speciaal voor bovenbouw eindexamen leerlingen. Als school kun je voor jouw leerlingen een licentie aanschaffen, zodat ze volledige toegang krijgen tot alle uitleg video's, gecategoriseerd per vak.

Voordat docenten een Digistudie link eenvoudig kunnen toevoegen aan hun activiteit, dient de school beheerder eerst toestemming te geven, zodat de Digistudie functie zichtbaar wordt in het Klik LMS.

INHOUDSOPGAVE

Digistudies inschakelen

Stap-voor-stap: Digistudies inschakelen als beheerder

1. Open het Klik LMS.
  2. Klik links in het menu op 'Beheer'.
  3. Ga naar 'Schoolinstellingen'.
  4. Onder 'Externe koppelingen' vind je Digistudies.
  5. Klik op 'Bewerken' achter Digistudies.
  6. Klik op 'Opslaan'. Docenten kunnen nu de Digistudies knop zien, indien ze binnen de schoolleerlijn, onder Activiteitenoverzicht een nieuwe activiteit willen toevoegen.
  7. Zie deze instructie om te zien hoe je Digistudies als activiteit kunt toevoegen aan de schoolleerlijn.

Digistudies uitschakelen

Stap-voor-stap: Digistudies uitschakelen als beheerder

1. Open het Klik LMS.
  2. Klik links in het menu op 'Beheer'.
  3. Ga naar 'Schoolinstellingen'.
  4. Onder 'Externe koppelingen' vind je Digistudies.
  5. Klik op 'Bewerken' achter Digistudies.
  6. Zet het vinkje uit bij 'Digistudies actief'.
  7. Klik op 'Opslaan'. De Digistudies knop 'Digistudies Link overnemen' is nu uitgeschakeld binnen het gehele LMS, voor alle gebruikers.