Een schoolleerlijn is meerdere jaren te gebruiken. Het kan uiteraard voorkomen dat een bepaald thema niet meer gebruikt zal worden. In dit artikel leggen we je uit wat je kunt doen met verouderde thema's.

INHOUDSOPGAVE

Geldigheid van een thema aanpassen

Een thema die niet meer gebruikt wordt, kan door middel van de geldigheidsdatum verlopen, waardoor docenten dit thema niet meer te zien krijgen.
Door een thema te laten verlopen (i.p.v. te verwijderen), blijft alle data in stand en gaan geen gegevens verloren.

Daarnaast is het instellen van de geldigheidsdatum ook vele malen makkelijker, dan het verwijderen van een thema.

Een thema die niet meer geldig is, is voor overige gebruikers niet meer zichtbaar in de leerlijn. Voor LMB'ers is dit thema enkel verborgen.

LMB - Stap-voor-stap instructie: thema laten verlopen

1. Ga naar de bewerkmodus van het thema.
  2. Klik op  achter de naam van het thema.
  3. Klik op 'Geldigheidsperiode'.
  4. Vul bij het veld 'Geldig t/m' de huidige datum in en klik op opslaan.

LMB - Stap-voor-stap instructie: verlopen thema terugvinden

1. Ga naar de bewerkmodus van een thema in de leerlijn.
    Je ziet nu naast het selectieveld van de thema's deze dropdown:
  2. Selecteer 'Toon ook inactief' om ook de inactieve thema's te kunnen selecteren.
    n.b. deze optie is enkel beschikbaar voor gebruikers met een LMB-rol

Thema verwijderen

Het verwijderen van een thema wordt niet geadviseerd en is in verschillende gevallen zelfs niet mogelijk.

Wanneer is het niet mogelijk om een thema te verwijderen?

Een thema kan niet worden verwijderd indien:

• leerlingen voortgang hebben op activiteiten uit het thema
  • leerlingen beoordelingen hebben ontvangen van het thema
  • er een werkpadplanning in het verleden bij is gemaakt
  • het thema gekopieerd is in een andere leerlijn

In bovenstaande gevallen is het noodzakelijk om de eerste bovenstaande optie te gebruiken. In alle overige gevallen wordt de eerste bovenstaande optie ook sterk aangeraden!

LMB - Stap-voor-stap instructie: thema verwijderen

1. Ga naar de bewerkmodus van het thema.
  2. Ga naar het tabblad Hulpmiddelenoverzicht.
  3. Verwijder alle themahulpmiddelen.
    n.b. de leerlijnhulpmiddelen hoeven niet verwijderd te worden
  4. Ga naar het tabblad Werkpadenoverzicht.
  5. Verwijder alle werkpaden. Controleer hierbij ook of er nog inactieve werkpaden aanwezig zijn.
  6. Ga naar het tabblad Activiteitenoverzicht.
  7. Verwijder alle activiteiten.
  8. Verwijder daarna alle activiteitclusters.
  9. Ga naar het tabblad Leerdoelenoverzicht.
  10. Verwijder alle leerdoelen
  11. Verwijder daarna alle leerdoelclusters.
  12. Klik op  achter de naam van het thema en klik op Thema verwijderen.