Als Leermiddelen Beheerder (LMB'er) heb jij een belangrijke rol bij het inrichten van de omgeving van jouw vaksectie.
Denk aan het aanmaken en publiceren van de schoolleerlijnen en het importeren van thema's en extern materiaal. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je thema's zichtbaar maakt voor docenten.

Stap-voor-stap video instructie: Bewerken van een leerlijn algemeen

Zodra de leerlijn af is en de docenten met de leerlijn aan de slag moeten gaan, is het tijd om de leerlijn te publiceren.

Een leerlijn die niet meer gebruikt moet worden, kun je op eenzelfde manier onpubliceren.

Stap-voor-stap:

1. Zit je in de bewerkmodus van de leerlijn? Klik dan linksboven in het scherm op de schuifknop om de status te veranderen van Ongepubliceerd naar Gepubliceerd. De schuifknop wordt ook groen, om aan te geven dat de leerlijn actief is voor docenten.
  2. Zit je in de overzichtspagina van alle schoolleerlijnen? Klik dan op de schuifknop onder de beschrijving van de leerlijn om de status te veranderen van Ongepubliceerd naar Gepubliceerd. De schuifknop wordt ook groen, om aan te geven dat de leerlijn actief is voor docenten.

Wat moet je hierna nog doen? De vervolgstappen:

Voordat docenten de leerlijn kunnen inplannen moet een LMB/LMO nog een stap doen:

1. (optioneel) leerlijn inhoudelijk aanpassen, zoals de activiteiten, werkpaden en hulpmiddelen
(N.B. deze stap kan een LeermiddelenOntwikkelaar (LMO) ook uitvoeren)

Voor meer uitleg klik hier.

Wil je meer informatie? Klik hier om onze Supportpagina te bekijken!

Laatst bijgewerkt op 14-08-2023