Als Leermiddelen Beheerder (LMB'er) heb jij een belangrijke rol bij het inrichten van de omgeving van jouw vaksectie. Denk aan het aanmaken en publiceren van de schoolleerlijnen en het importeren van thema's en extern materiaal. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je thema's toevoegt en organiseert.

INHOUDSOPGAVE

Stap-voor-stap video instructie: Bewerken van een leerlijn algemeen

Nieuw thema toevoegen

Stap-voor-stap:

1. Ga naar de schoolleerlijn van jouw vak. Standaard kom je in het eerste thema terecht.
  2. Klik op de 'Bewerkmodus' bovenin het scherm.
  3. Klik op de drie puntjes achter de naam van de leerlijn linksboven in het scherm en kies voor 'Thema toevoegen'.
  4. Typ de naam van het nieuwe thema in.
  5. Vul de naam van het thema in, bijvoorbeeld ‘Het veld op’ (Lichamelijke opvoeding) (verplicht).
  6. Vul de weergavenaam in, ‘Het veld op’ (optioneel).
  7. Voeg een beschrijving toe (optioneel).
  8. Bepaal voor welk leerjaar dit thema bedoelt is en vul dit in.
  9. Voeg een afbeelding toe en klik op ‘Afbeelding uploaden’ (optioneel).
  10. Klik op 'Opslaan'. Het thema is toegevoegd.

Om een leerlijn te kunnen gebruiken maak je een leerlijn aan met minimaal één thema.

Thema kopiëren uit een andere leerlijn

Stap-voor-stap:

1. Ga naar de schoolleerlijn van jouw vak. Standaard kom je in het eerste thema terecht.
  2. Klik op de 'Bewerkmodus' bovenin het scherm.
  3. Klik op  achter de naam van de leerlijn linksboven in het scherm en kies voor 'Thema kopiëren'.
  4. Kies waaruit je het thema wilt kopiëren: basisleerlijn of schoolleerlijn.
  5. Selecteer de leerlijn* uit het dropdownmenu.
  6. Kies uit het volgende dropdownmenu het thema dat je wilt gebruiken en klik op 'opslaan'.
  7. Het thema is toegevoegd aan je schoolleerlijn.
  8. Voor het aanpassen van de volgorde van de thema's klik je weer opachter de naam van de leerlijn linksboven in het scherm en kies voor 'Volgorde van thema's'.
  9. Klik op de drie strepen en sleep het thema naar de juiste plek.
  10. Voor het aanpassen van het thema zelf klik je op deachter de naam van het thema. Je kiest dan voor 'Bewerken'.

* Het is niet mogelijk om thema's te kopiëren uit ongepubliceerde leerlijnen.

Volgorde van thema's aanpassen

Stap-voor-stap:

1. Ga naar de schoolleerlijn van jouw vak. Standaard kom je in het eerste thema terecht.
  2. Klik op de 'Bewerkmodus' bovenin het scherm.
  3. Klik je opachter de naam van de leerlijn linksboven in het scherm en kies voor 'Volgorde van thema's'.
  4. Klik op de drie strepen en sleep het thema naar de juiste plek.

* Het is niet mogelijk om thema's te kopiëren uit ongepubliceerde leerlijnen.

Wat moet je hierna nog doen? De vervolgstappen:

Voordat docenten de leerlijn kunnen inplannen moet een LMB nog een aantal stappen doen:

1. Leerlijn publiceren | Voor meer uitleg klik hier.

2. (optioneel) leerlijn inhoudelijk aanpassen, zoals de activiteiten, werkpaden en hulpmiddelen | Voor meer uitleg klik hier.
(N.B. stap 2 kan een LeermiddelenOntwikkelaar (LMO) ook uitvoeren)

Tip: klik op de blokjes in de videoplayer om snel te switchen tussen de verschillende onderwerpen.