Nadat je de leerlingen hebt gekoppeld aan een werkpad kun je de leerlingen volgen in hun voortgang. Per week kun je kijken of ze de voor die week geplande activiteiten hebben afgerond, zijn gestopt of nog mee bezig zijn.

Door middel van slimme filters kun je inzicht krijgen en wordt jouw laatste ingestelde filter onthouden wanneer je de pagina opnieuw bezoekt.

Stap-voor-stap video instructie: Volgen op activiteiten

Stap-voor-stap instructie: Inzien voortgang activiteiten

1. Kies 'Volgen en beoordelen' in het hoofdmenu.
  2. Klik onder 'Volgen' op 'Op activiteiten'.
  3. Selecteer de Leerlijn, Thema en Werkpadplanning die je wilt bekijken. Wil je specifiek zoeken op de leerlijnen die aan een bepaalde stamgroep gekoppeld zijn? Selecteer dan ook de stamgroep (N.B. dit veld is niet verplicht om in te vullen)
  4. Kies de week waarvan je de voortgang wilt zien door de juiste bol aan te klikken.
  5. Klik op naast de rij van de leerling om de status van onderliggende activiteiten te tonen. De verschillende activiteiten zijn:
    1.  - Inlever
    2.  - Seminar
    3.  - Lezing
    4.  - Communicatiesessie
    5.  - Labsessie
    6.  - Zelfstandig werken
    7. - Les/Leeractiviteit

6. Als je de leerling hebt opengeklapt, dan kun je rechts in de drop-down de activiteiten filteren op niveau.
  7. Klik op  naast de genoemde activiteit om eventuele opmerkingen bij een activiteit te lezen en/of te plaatsen. Opmerkingen kunnen alleen worden geplaatst indien er voortgang is op de activiteit door de leerling, d.w.z. de leerling moet de status van de activiteit hebben aangepast naar afgerond, mee bezig of gestopt.
  8. Met de knop ga je naar de externe link van de activiteit. In het geval van de BronnenBouwer kun je de antwoorden van de leerling inzien.
  9. Klik op om het ingeleverde werk van de leerling te bekijken. Er wordt een pop-up geopend waar je met de knop  het werk kunt downloaden. Op het pop-up scherm worden twee verschillende data getoond. De uploaddatum is de inleverdatum.