Aan de rechterkant* van je scherm vind je het overzicht van je taken en van je actieve werkpadplanningen waar jij eigenaar van bent. Onder 'Mijn taken' kun je zelf taken toevoegen en kun je de voortgang bewaken. Onder 'Mijn huidige werkpaden' staan de actieve werkpaden voor die week. Je kan via dit overzicht gemakkelijk naar de voortgang van jouw leerlingen gaan.

Hoe je een andere eigenaar toekent aan een werkpadplanning staat in dit artikel.

* als je op een tablet werkt vind je deze onder je agenda.

INHOUDSOPGAVE

Stap-voor-stap video instructie: Agenda

* in het filmpje is 'Dashboard' te zien, in de nieuwe update heet dit item 'Agenda'

Hoe voeg ik een nieuwe taak toe?

Stap-voor-stap instructie: Taak toevoegen, inplannen en bewerken

1. Klik op het  rechtsboven om een taak aan te maken.
  2. Er verschijnt een pop-up op je scherm, voeg de beschrijving en een vervaldatum toe.
  3. Klik op 'Opslaan'. De taak is nu zichtbaar in je takenlijst op het dashboard.
  4. Sleep de taak met de knop naar een datum in je agenda om in te plannen of klik open selecteer de datum, tijd en/of duur waarop jij de taak wilt inplannen.
  5. Wil je de taak aanpassen? Klik op de taak en vervolgens op 'Bewerken'.

Hoe bewaak ik de voortgang van een taak?

Stap-voor-stap instructie: Voortgang op taken zichtbaar maken

1. Klik op de taak en vervolgens op 'Bewerken'.
  2. Geef de taak prioriteit door het linker bolletje op de balk te verplaatsen.
  3. Bepaal het percentage van afronding van je taak door het rechter bolletje te verplaatsen.
  4. Geef een status mee voor afgerond, mee bezig of gestopt.
  5. Klik op 'Opslaan'.
  6. Op het dashboard heeft je taak een prioriteit label gekregen (laag, gemiddeld, hoog) en zie je de voortgang op de taak d.m.v. de groene voortgangsbalk.

Mijn werkpadplanningen

Aan de rechterkant* van je scherm vind je het overzicht van de actieve werkpadplanningen waar jij de eigenaar van bent. Bij het maken van de werkpadplanning wordt de eigenaar gekozen.

Belangrijk om te onthouden: elke werkpadplanning heeft maar één eigenaar. Dit betekent dat maar één persoon de werkpadplanning op zijn dashboard kan zien.

Onder 'Mijn huidige werkpaden' staan de actieve werkpaden voor die week. Via dit overzicht kun je gemakkelijk naar de voortgang van jouw leerlingen gaan.

* op een tablet vind je deze onder je agenda

Stap-voor-stap instructie: Mijn werkpadplanningen bekijken en voortgang leerlingen volgen

1. Klik op  naast de naam van de leerlijn om de werkpaden zichtbaar te maken.
  2. Klik het thema open met   om de werkpaden te zien die actief zijn.
  3. Klik op  naast de naam van het werkpad om direct naar het voortgangsoverzicht te gaan.
  4. Klik op  naast de naam van het werkpad en selecteer de datum en tijd waarop jij het werkpad wilt inplannen.

Nadat je het werkpad hebt ingepland kun je via de agenda de afspraak bewerken en deelnemers toevoegen.