Op het Coachdashboard zie je jouw aankomende gesprekken en zie je een overzicht van jouw coachleerlingen. Ook is dit de plek om coachleerlingen toe te voegen, coachgesprekken in te plannen en op te zoeken en reflecties en verslagen in te vullen. Je kunt op verschillende manieren navigeren. Klik direct op het coachgesprek of de coachleerling of navigeer via het submenu.

INHOUDSOPGAVE

Stap-voor-stap video instructie: Coachen

Coachdashboard

Stap-voor-stap instructie: Het Coachdashboard

1. Klik in het menu op Coachen en het submenu Mijn coachdashboard.
  2. In het Coachdashboard zie je jouw aankomende gesprekken voor de huidige week en zie je een overzicht van jouw coachleerlingen.

Coachleerlingen toevoegen

Stap-voor-stap instructie: Coachleerlingen toevoegen

1. Ga naar 'Mijn Coachdashboard' en klik op de knop 'Toevoegen' rechtsboven.
  2. Typ de naam van de leerling die je wilt toevoegen of klik op  om een keuze maken uit de leerlingenlijst.
  3. Heeft de leerling nog geen coach dan maak je jezelf hoofdcoach. Heeft de leerling al een hoofdcoach dan kun je jezelf coach maken. Je kan er ook voor kiezen om de huidige hoofdcoach te vervangen. Deze heeft na deze wijziging geen rechten meer om gesprekken te bewerken en/of af te ronden.
  4. Klik op 'Opslaan' en je coachleerling is nu toegevoegd.

Let op! Je kunt een coachleerling alleen toevoegen als je als docent ook bent toegevoegd aan de stamgroep van de leerling.

De beheerder kan dit voor de docent verzorgen onder het kopje beheerinstellingen --> Stamgroepen

Coachgesprek inplannen en bewerken

Op het Coachdashboard zie je jouw aankomende gesprekken en zie je een overzicht van jouw coachleerlingen.

De coachgesprekken zijn in te zien door alle docenten die toegang hebben tot de leerling. Wees bedacht op het delen van vertrouwelijke informatie!

Stap-voor-stap instructie: Een coachgesprek inplannen en bewerken

1. Klik in het submenu 'Gesprekken' op de knop 'Nieuw gesprek' om een nieuw coachgesprek toe te voegen.
  2. Plan een coachgesprek met betreffende leerling op de juiste datum, tijd en locatie.
  3. Klik op 'Opslaan'.
  4. Voor, tijdens of na het coachgesprek is het mogelijk om een reflectie, verslag en een reactie toe te voegen aan het coachgesprek. Ook kun je een bijlage toevoegen van max. 10MB. Klik op het coachgesprek en vervolgens op 'Bewerken'.
  5. Vul de velden 'Reflectie' , 'Verslag' en 'Reactie' in. Voeg een bijlage toe op het tabblad 'Bijlagen' en klik vervolgens op 'Opslaan'.
  6. Wil tijdens het bewerken van het coach-of ontwikkelgesprek iets opzoeken over de leerling? Klik dan op de. Het pop-upscherm wordt dan linksonder in het klein getoond en is nog steeds bewerkbaar. Wil je het pop-upscherm niet bewerken, maar nog niet afsluiten kies dan voor minimaliseren met de knop. Voor het weer vergroten van het pop-upscherm klik je op .
  7. Wil je het gesprek afronden? Klik op het ingeplande gesprek en kies rechtsonder voor Bewerken, je komt dan in het ingevulde coachgesprek. Onderaan klik je op Afronden om het gesprek af te ronden of op Afronden en inplannen om het gesprek af te ronden en direct en nieuw Coachgesprek met deze leerling in te plannen.
    Na het afronden is het niet meer mogelijk om de inhoud van het gesprek aan te passen.

Coachgesprekken bekijken door docenten

Coachgesprekken zijn ook inzichtelijk voor de overige docenten.

Stap-voor-stap instructie: Een coachgesprek bekijken als je geen coach bent

1. Klik rechtsboven in het veld 'leerling zoeken' en typ de naam in van de leerling.
  2. Op basis wat je intypt worden er al namen getoond. Klik de naam van de leerling aan.
  3. Het Dashboard van de leerling wordt geopend.
  4. Ga naar de laatste 3 gesprekken; de meest recente gesprekken worden getoond.
  5. Klik op de knop 'Naar gesprekken' om de inhoud van de coachgesprekken in te zien van deze leerling.

Een coachgesprek voeren met een coachleerling

Stap-voor-stap instructie: Gebruik een ingepland coachgesprek

1. Klik in het menu op 'Coachen'. Het scherm 'Gesprekken' opent nu.
  2. Je ziet nu de ingeplande coachgesprekken voor de komende periode. Gebruik eventueel de filters bovenaan om het juiste coachgesprek te vinden.
  3. Open het coachgesprek die je wilt gebruiken door erop te klikken.
  4. Klik op de knop 'Bewerken'. Zie je ipv 'Bewerken', 'Bekijken' staan? Dan is het gesprek al afgerond en kun je deze niet meer bewerken, maar alleen nog de inhoud ervan lezen.
  5. Het gesprek is nu geopend. Je kunt nu de verschillende velden invullen tijdens het coachgesprek met de leerling.
  6. Ben je klaar met bewerken? Klik dan op de knop 'Opslaan' om je wijzigingen te bewaren.
  7. Ben je klaar met dit gesprek en weet je zeker dat je geen wijzigingen meer wilt aanbrengen? Klik dan op de knop 'Afronden'. Dit gesprek wordt dan afgerond en is daarna niet meer te wijzigen.
  8. Klik op de knop 'Afronden en inplannen' om het gesprek af te ronden en direct een nieuw gesprek in te plannen. Deze wordt op hetzelfde tijdstip een week later ingepland. Wil je dit niet? Pas dan zelf de datum en het tijdstip aan. Wijzig hiervoor de velden datum, tijd en duur en klik op 'Opslaan'.

Indien je een week later het opvolgende gesprek opent (je creëert dan een gesprekkenserie), dan kun je die weer bewerken en verder invullen met de leerling. Wil je teruglezen wat er in het vorige gesprek is afgesproken? Klik dan linksboven in het huidige coachgesprek op de knop 'Vorige'. Heb je eventuele wijzigingen nog niet opgeslagen, bewaar die dan eerst. Hiervoor krijg je ook een waarschuwing. Klik op de knop 'Volgende' om weer terug te gaan naar je volgende gesprek in de serie.