Stap-voor-stap video instructie: leerlijnplanning

Leerlijnplanning toevoegen en favoriet maken

Stap-voor-stap instructie: Leerlijnplanning toevoegen

1. Klik in het hoofdmenu op 'Lesgeven'.
  2. Klik vervolgens op 'Leerlijnplanningen'.
  3. Kies onder 'Alle leerlijnplanningen' een leerlijn in het dropdown-menu  waarvoor je de planning wilt aanmaken.
  4. Klik daarna op 'Leerlijnplanning toevoegen'.
  5. Vul de velden in van het pop-up scherm en kies voor 'Opslaan'.
  6. Tip: geef in de beschrijving ook aan welke leerlijn hoort bij deze planning, dan kun je het later makkelijker terug vinden.
  7. Klik op de drie puntjes achter de leerlijnplanning voor onderstaande keuzes:
  8. Klik op ‘favorieten’ en bevestig je keuze in het pop-upscherm met 'Ok'.
  9. Je kunt een favoriet weer verwijderen door opnieuw in deze lijst op 'Favorieten' te klikken.

Leerlijnplanning bewerken

Stap-voor-stap instructie: Leerlijnplanning bewerken

1. Ga via 'Lesgeven' naar 'Leerlijnplanningen'.
  2. Kies de leerlijn waarvoor je de planning wilt bewerken.
  3. Kies een bestaande leerlijnplanning.
  4. Bekijk de leerlijnplanning.
  5. De grootte van de themablokken zijn bepaald a.d.h.v. hoeveel weken het standaardwerkpad duurt. Je kunt ervoor kiezen om het themablok te vergroten of te verkleinen.
  6. Vergroot of verklein het themablok door bij de rand van het blok de tijdsduur te verlengen of te verkorten.
  7. let op: dit is enkel een visuele weergave van jouw jaarplanning.
  8. De thema's uit de lijst aan de rechterkant kun je toevoegen aan de leerlijnplanning. Sleep hiervoor het gewenste thema naar de juiste plek in de jaarplanning.
  9. Klik op de drie puntjes rechtsboven in het themablok voor de onderstaande acties:
    1. Verplaatsen naar: Kies een startweek voor je thema.
    2. Verwijderen: Thema wordt verwijderd uit de jaarplanning.
    3. Inplannen: Kies een werkpad om in te plannen.
    4. Bekijk werkpaden: Overzicht van de (ingeplande) werkpaden.

Leerlijnplanning (ont)koppelen aan leerlingen

Stap-voor-stap instructie: Leerlingen (ont)koppelen

1. Klik in het hoofdmenu op 'Lesgeven' en klik vervolgens op 'Leerlijnplanningen'.
  2. Kies de leerlijnplanning bij 'Mijn Favorieten' of kies de leerlijn bij 'Alle leerlijnplanningen' waaraan je de leerlingen wilt koppelen.
  3. Klik op  de drie puntjes op de regel van een leerlijnplanning.
  4. Kies in het menu voor 'Leerlingen koppelen'. Een pop-up scherm wordt geopend met daarin twee tabbladen:
    1. Gekoppelde leerlingen
    2. Leerlingen koppelen
  5. Ga naar het tabblad 'Leerlingen koppelen'.
  6. Selecteer de stamgroep of subgroep van de leerling(en) die jij wilt koppelen.
  7. Vink de leerling(en) aan die jij wilt koppelen of klik op ‘Alles selecteren’ om alle leerlingen in jouw scherm aan te vinken. Let op: met ‘alles selecteren’ selecteer je alle leerlingen in je scherm. Je scherm staat automatisch ingesteld op 50 leerlingen. Onderaan het scherm kun je aangeven om meer dan 50 leerlingen te zien.
  8. Je kunt hierop volgend ook andere stamgroepen selecteren en aanvinken. Bij naast Subgroep staat aangegeven hoeveel leerlingen je hebt geselecteerd.
  9. Kies voor 'Koppelen' om je selectie te bevestigen.

Let op! Selecteer je gebruikers uit een subgroep? Controleer dan goed dat je alléén leerlingen koppelt. Gebruik hier eventueel het filter op rollen voor.

Heb je de verkeerde leerlingen gekoppeld aan jouw leerlijn? Geen probleem. Je kunt ze zo verwijderen.

1. Onder tabblad 'Gekoppelde leerlingen' staan alle leerlingen die je hebt aangevinkt.
  2. Selecteer alle leerlingen die je wilt verwijderen.
  3. Kies voor 'Ontkoppelen' om je selectie te bevestigen.
  4. De leerling(en) is/zijn nu ontkoppeld van de leerlijnplanning.