1. Introductie

Met de BronnenBouwer kun je schooleigen bronnen maken en toevoegen. Bronnen en oefeningen uit de BronnenBouwer kunnen met een URL gelinkt worden aan activiteiten op het platform. Het bekijken en beheren van de bron doe je in https://content.klikonderwijs.nl/.

Wil je meer weten over de werking van de BronnenBouwer en de onderdelen ervan? Kijk dan op de Support pagina voor de BronnenBouwer.

2. Instructies

2.1 Bron koppelen aan activiteit

Stap-voor-stap:

• Open de gewenste activiteit in je schoolleerlijn.
  • Scroll naar beneden en kies voor ‘brontype’ -> URL
  • Hieronder is een invoerveld voor je URL van de bron.
  • Open je bron in de BronnenBouwer via https://content.klikonderwijs.nl.
  • Klik op URL kopiëren opieer de URL uit de adresbalk (N.B. kopieer NIET de URL uit de adresbalk)
  • Plak de URL bij het invoerveld van de activiteit in het LMS. Let op: deze begint altijd met https://.

2.2 Bron beheren

Stap-voor-stap:

• Open de bron:
  • In de schoolleerlijn via de activiteit of

• In de BronnenBouwer zelf https://content.klikonderwijs.nl/

• Zorg dat je op de overzichtspagina zit en druk op de 3 puntjes achter je bron
  • Kies voor bewerken om de informatie van de bron aan te passen, zoals de titel of status.
  • Kies voor ontwerpen om de bron zelf aan te passen.