Je kunt jouw profiel instellen zoals jij dat wilt! Geef je voorkeuren aan en voer ze door. Zo kun je bijvoorbeeld het lettertype aanpassen, een profielfoto toevoegen en/of je vakvoorkeuren doorgeven. Ook kun je bij je profielinstellingen het rooster van Zermelo koppelen.

INHOUDSOPGAVE

Profielgegevens aanpassen

Stap-voor-stap-instructie: Aanpassen profielgegevens

1. Klik rechtsboven op je naam en kies voor 'Mijn profiel'.
  2. Klik op de foto voor het toevoegen of wijzigen van je profielfoto.
  3. Kies bij 'Weergave en toegankelijkheid' het lettertype, thema of taal die je wilt gebruiken.
  4. Klik op 'Opslaan' rechtsboven op het scherm om je wijzigingen door te voeren.

Weergave en toegankelijkheid

Wijzig je weergave en toegankelijkheid naar eigen voorkeur

Er zijn twee kleurenthema’s die geschikt zijn voor mensen met kleurenblindheid: Color blind light en Color blind dark. Het lettertype Lexend kan prettig zijn als je dyslectisch bent. Vergeet niet om op te slaan nadat je de wijzigingen hebt doorgevoerd.

Stap-voor-stap instructie: Weergave en toegankelijkheid

1. Verplaats het bolletje op de balk om de lettergrootte aan te passen.
  2. Klik op het dropdown menu en kies een lettertype uit.
  3. Selecteer bij thema de kleurinstellingen van jouw voorkeur.
  4. Maak een keuze uit de beschikbare talen.
  5. Sla je wijzigingen op via 'Opslaan'.

Via de knop 'Standaardinstellingen' kun je alle wijzigen ongedaan maken en de opmaak van het platform wordt teruggezet naar de standaard van Klik.

Zermelo rooster koppelen en tonen

Om het rooster vanuit Zermelo te kunnen zien in je agenda, hebben wij toestemming nodig van jou. Met de toestemming halen wij de gegevens op uit Zermelo en kun je in het Klik Platform je rooster bekijken.

Stap voor stap: Rooster uit Zermelo koppelen

1. Ga naar 'Mijn profiel'.
  2. Ga naar het kopje voor 'Externe koppelingen'.
  3. Klik op knop ’Bewerken’ naast Zermelo.
  4. Klik op de link die in de eerste stap van het scherm staat.
  5. Log in met jouw Zermelo account.
  6. Ga naar 'Koppelingen'
  7. Kies ‘Koppel externe applicatie’. Hier wordt een voor jou unieke code gegenereerd.
  8. Kopieer deze code.
  9. Ga terug naar het Klik Platform.
  10. Plak de uit Zermelo gekopieerde code in het invulveld.
  11. Klik op 'Opslaan'.

Stap voor stap: Rooster uit Zermelo tonen

• Om je rooster ook te kunnen zien in je agenda zet je de volgende stappen:
  • Ga naar 'Mijn Agenda' in het menu.
  • Klik op ‘Mijn kalenders’ linksboven op het dashboard.
  • Vink 'Externe koppelingen - Zermelo' aan.