Klik biedt van verschillende uitgevers basisleerlijnen aan. De basisleerlijnen kunnen gekopieerd worden naar schoolleerlijnen, dan worden ze zichtbaar voor jouw school en hebben jullie de mogelijkheid om de basisleerlijn aan te passen naar de schoolspecifieke wensen.

Let op: Alleen een Leermiddelen beheerder (LMB) heeft de rechten om een basisleerlijn te kopiëren naar een schoolleerlijn.

Stap-voor-stap video instructie: Bewerken van een leerlijn algemeen

Basisleerlijn kopiëren naar schoolleerlijnen

LMB: Stap-voor-stap instructie

1. Ga via het hoofdmenu naar 'Leermiddelen'.
  2. Klik in het submenu op 'Basisleerlijnen'.
  3. Zoek de leerlijn die je wilt kopiëren.
  4. Klik op rechtsboven en vervolgens op 'Kopiëren naar schoolleerlijnen'.
  5. Er verschijnt een pop-up, klik op 'Ok' als je door wilt gaan.
  6. Wacht even totdat de schoolleerlijn is overgezet.
  7. Klik vervolgens in het submenu op 'Schoolleerlijnen'. Jouw gekopieerde leerlijn is hier nu te vinden voor LMB'ers (maar nog niet zichtbaar voor docenten).

* Kun je de leerlijn niet vinden? Dan worden waarschijnlijk de ongepubliceerde leerlijnen niet getoond. Klik linksboven in het scherm op de schuifknop 'Toon ook ongepubliceerde leerlijnen'. De schuifknop wordt groen, om aan te geven dat nu zowel de gepubliceerde als ongepubliceerde leerlijnen worden getoond.
N.B. Docenten (en LMO'ers) hebben niet de mogelijkheid om ongepubliceerde leerlijnen te zien/vinden.

Wat moet je hierna nog doen? De vervolgstappen:

Voordat docenten de leerlijn kunnen inplannen moet een LMB nog een aantal stappen doen:

1. (optioneel) thema toevoegen | Voor meer uitleg klik hier.

2. Leerlijn publiceren | Voor meer uitleg klik hier.

3. (optioneel) leerlijn inhoudelijk aanpassen, zoals de activiteiten, werkpaden en hulpmiddelen
(N.B. stap 3 kan een LeermiddelenOntwikkelaar (LMO) ook uitvoeren) | Voor meer uitleg klik hier.