Ojee! Er is iets fout gegaan...

In dit artikel worden de meest voorkomende foutmeldingen beschreven en wordt er een oplossing geboden.

Staat jouw foutmelding er niet tussen of kom je er niet uit? Dan kun je altijd contact opnemen met de Helpdesk d.m.v. de Help-knop onderin het scherm of via support@klikonderwijs.nl.

Ik krijg een foutmelding tijdens het invullen van een veld

Code
Foutmelding en betekenis
400400: Foute aanvraag
URI is not well formed

Betekenis
De ingevulde URL (internetlink) heeft niet het juiste formaat.
Oplossing
Een juiste URL start met: https://
en eindigt met .com, .nl of een andere domein extensie.
400400: Foute aanvraag:
The field DisplayName must be a string with a maximum length of 32.

Betekenis
De weergavenaam is te lang.
Oplossing
Zorg dat de weergavenaam maximaal het aantal tekens heeft dat in de foutmelding wordt aangegeven (in dit voorbeeld dus maximaal 32 tekens).

Let op: een spatie telt ook als teken
400400: Foute aanvraag:
The field Name must be a string with a maximum length of 128.

Betekenis
De naam/titel is te lang.
Oplossing
Zorg dat de naam maximaal het aantal tekens heeft dat in de foutmelding wordt aangegeven (in dit voorbeeld dus maximaal 128 tekens).

Let op: een spatie telt ook als teken.
404404: Niet gevonden:
Geen

Betekenis
Het onderdeel dat je zoekt is verwijderd of verplaatst.
Oplossing
Ga terug naar de leerlijnen via het menu en zoek hier nogmaals de gewenste leerlijn op.
500Cannot read properties of null (reading 'errors')

Betekenis
Er is een onbekende fout opgetreden.
Oplossing
Klik op F12 en zorg dat het tabblad Console open staat.

Maak een screenshot van het gehele venster (incl. de URL en de geopende Console).
Neem contact op met de Helpdesk via de Help-knop onderin het scherm en stuur het screenshot mee met de melding.

Ik krijg een foutmelding tijdens het verwijderen van een leerlijn

CodeFoutmelding en betekenis
404404: Niet gevonden:
Geen

Betekenis
Het onderdeel dat je zoekt is verwijderd of verplaatst.
Oplossing
Ga terug naar de leerlijnen via het menu en zoek hier nogmaals de gewenste leerlijn op.
409Het thema kan helaas niet verwijderd worden: 409: Conflict: LearningModule

Betekenis
Dit thema is gekopieerd in een andere leerlijn.
Dit thema kan niet verwijderd worden, omdat dit thema gekopieerd is naar een ander thema.
Oplossing
Een LMB kan een geldigheidsdatum aangeven bij het thema. Een vervallen thema is niet meer zichtbaar en/of bruikbaar.
409409: Conflict:
LearningPathYearPlanning

Betekenis
Er is een leerlijnplanning gemaakt van deze leerlijn.
Oplossing
Verwijder eerst de leerlijnplanning, voordat je de leerlijn gaat verwijderen.

Is de leerlijnplanning gebruikt? Verwijder de leerlijn dan niet, maar laat de leerlijn d.m.v. een geldigheidsdatum vervallen.
409409: Conflict:
WorkingPathPlanning

Betekenis
Er is een werkpadplanning gemaakt bij deze leerlijn.
Oplossing
Verwijder eerst de werkpadplanning, voordat je de leerlijn gaat verwijderen.

Is de werkpadplanning gebruikt? Verwijder de leerlijn dan niet, maar laat de leerlijn d.m.v. een geldigheidsdatum vervallen.
500Cannot read properties of null (reading 'errors')

Betekenis
Er is een onbekende fout opgetreden.
Oplossing
Klik op F12 en zorg dat het tabblad Console open staat.

Maak een screenshot van het gehele venster (incl. de URL en de geopende Console).
Neem contact op met de Helpdesk via de Help-knop onderin het scherm en stuur het screenshot mee met de melding.

Ik krijg een foutmelding tijdens het verwijderen van een thema

CodeFoutmelding en betekenis
404404: Niet gevonden:
Geen

Betekenis
Het onderdeel dat je zoekt is verwijderd of verplaatst.
Oplossing
Ga terug naar de leerlijnen via het menu en zoek hier nogmaals de gewenste leerlijn en thema op.
409409: Conflict:
WorkingPathPlanningActivity

Betekenis
Er is sprake van een activiteit waar een leerling al aan heeft gewerkt.
Deze activiteit kan dus niet verwijderd en/of verplaatst worden.
Oplossing
Het is niet nodig om een verouderde activiteit te verwijderen uit het activiteitenoverzicht.
Pas simpelweg het werkpad aan, zonder de verouderde activiteit.

Bestaat het thema uit heel veel verouderde activiteiten? Dan is het ook mogelijk om een nieuwe kopie van het thema te maken en het oude thema te laten vervallen.
409Het thema kon helaas niet verwijderd worden: 409: Conflict:
LearningModule

Betekenis
Dit thema is gekopieerd in een andere leerlijn.
Dit thema kan niet verwijderd worden, omdat dit thema gekopieerd is naar een ander thema.
Oplossing
Een LMB kan een geldigheidsdatum aangeven bij het thema. Een vervallen thema is niet meer zichtbaar en/of bruikbaar.
409Het thema kon helaas niet verwijderd worden: 409: Conflict:
WorkingPath

Betekenis
Er is nog een werkpad aanwezig in dit thema.
Oplossing
Verwijder eerst alle (gedeactiveerde) werkpaden, voordat je het thema gaat verwijderen.
409Het thema kon helaas niet verwijderd worden: 409: Conflict:
LearningTool

Betekenis
Er is nog een hulpmiddel aanwezig in dit thema.
Oplossing
Verwijder eerst alle themahulpmiddelen, voordat je het thema gaat verwijderen.
409Het thema kon helaas niet verwijderd worden: 409: Conflict:
LearningActivityGroup

Betekenis
Er is nog een activiteitencluster aanwezig in dit thema.
Oplossing
Verwijder eerst alle activiteitenclusters, voordat je het thema gaat verwijderen.
409Het thema kon helaas niet verwijderd worden: 409: Conflict:
LearningActivity

Betekenis
Er is nog een activiteit aanwezig in dit thema.
Oplossing
Verwijder eerst alle activiteiten, voordat je het thema gaat verwijderen.
409Het thema kon helaas niet verwijderd worden: 409: Conflict:
LearningObjective

Betekenis
Er is nog een leerdoelcluster aanwezig in dit thema.
Oplossing
Verwijder eerst alle leerdoelclusters (incl. leerdoelen), voordat je het thema gaat verwijderen.
500Cannot read properties of null (reading 'errors')
Cannot read properties of null (reading 'errors')Betekenis
Er is een onbekende fout opgetreden.
Oplossing
Klik op F12 en zorg dat het tabblad Console open staat.

Maak een screenshot van het gehele venster (incl. de URL en de geopende Console).
Neem contact op met de Helpdesk via de Help-knop onderin het scherm en stuur het screenshot mee met de melding.

Ik krijg een foutmelding tijdens het verwijderen van een leerlijnplanning

CodeFoutmelding en betekenis
404404: Niet gevonden:
Geen

Betekenis
Het onderdeel dat je zoekt is verwijderd of verplaatst.
Oplossing
Ga terug naar de leerlijnplanningen via het menu en zoek hier nogmaals de gewenste leerlijnplanning op.
500Cannot read properties of null (reading 'errors')

Betekenis
1) Er zijn nog leerlingen aan de leerlijnplanning gekoppeld.

2) Er is een onbekende fout opgetreden.
Oplossing
1) Ontkoppel de leerlingen van de leerlijnplanning.
Let op! Je ziet alleen gekoppelde leerlingen waar jij toegang tot hebt, mogelijk zijn er nog andere leerlingen gekoppeld.

2) Klik op F12 en zorg dat het tabblad Console open staat.

Maak een screenshot van het gehele venster (incl. de URL en de geopende Console).
Neem contact op met de Helpdesk via de Help-knop onderin het scherm en stuur het screenshot mee met de melding.

Ik krijg een foutmelding tijdens het verwijderen van een werkpadplanning

CodeFoutmelding en betekenis
404404: Niet gevonden:
Geen

Betekenis
Het onderdeel dat je zoekt is verwijderd of verplaatst.
Oplossing
Ga terug naar het werkpadplanningen-overzicht.
500Helaas kan de werkpadplanning [NAAM WERKPADPLANNING] niet verwijderd worden:
Cannot read properties of null (reading 'errors')

Betekenis
1) Er zijn nog leerlingen aan de werkpadplanning gekoppeld.

2) Er is een onbekende fout opgetreden.
Oplossing
1) Ontkoppel de leerlingen van de werkpadplanning.
Let op! Je ziet alleen gekoppelde leerlingen waar jij toegang tot hebt, mogelijk zijn er nog andere leerlingen gekoppeld.

2) Klik op F12 en zorg dat het tabblad Console open staat.

Maak een screenshot van het gehele venster (incl. de URL en de geopende Console).
Neem contact op met de Helpdesk via de Help-knop onderin het scherm en stuur het screenshot mee met de melding.

Ik krijg een foutmelding tijdens het uploaden van bestanden

CodeFoutmelding en betekenis
404404: Niet gevonden:
Geen

Betekenis
Het onderdeel dat je zoekt is verwijderd of verplaatst.
Oplossing
Ga terug naar het overzicht en zoek hier nogmaals het gewenste item op.
413413: Aanvraag te groot:
The page was not displayed because the request entity is too large.

Betekenis
De bijlage(n) is/zijn te groot om te uploaden.
Oplossing
De maximale bestandsgrootte voor het uploaden bedraagt 64mb.
Verklein het bestand of maak gebruik van zip-bestanden.
500Cannot read properties of null (reading 'errors')

Betekenis
Er is een onbekende fout opgetreden.
Oplossing
Klik op F12 en zorg dat het tabblad Console open staat.

Maak een screenshot van het gehele venster (incl. de URL en de geopende Console).
Neem contact op met de Helpdesk via de Help-knop onderin het scherm en stuur het screenshot mee met de melding.

Ik krijg een foutmelding tijdens het verwijderen of wijzigen van een schoolkalender-afspraak (beheerder)

CodeFoutmelding en betekenis
404404: Niet gevonden:
Geen

Betekenis
Het onderdeel dat je zoekt is verwijderd of verplaatst.
Oplossing
Ga terug naar de schoolkalender via het menu en zoek hier nogmaals de gewenste schoolkalender op.
409409: Conflict:
LearningPathYearPlanning

Betekenis
Er is sprake van een leerlijnplanning die rekening houdt met deze kalenderactiviteit.
Deze activiteit kan dus niet verwijderd of gewijzigd worden.
Oplossing
Verwijder eerst de leerlijnplanning, voordat je de activiteit uit de schoolkalender verwijderd.
409409: Conflict:
WorkingPathPlanning

Betekenis
Er is sprake van een leerlijnplanning die rekening houdt met deze kalenderactiviteit.
Deze activiteit kan dus niet verwijderd worden.
Oplossing
Verwijder eerst de werkpadplanning, voordat je de activiteit uit de schoolkalender verwijderd.
500Cannot read properties of null (reading 'errors')

Betekenis
Er is een onbekende fout opgetreden.
Oplossing
Klik op F12 en zorg dat het tabblad Console open staat.

Maak een screenshot van het gehele venster (incl. de URL en de geopende Console).
Neem contact op met de Helpdesk via de Help-knop onderin het scherm en stuur het screenshot mee met de melding.

Laatst bijgewerkt op 17-04-2024